Sign in to follow this  
Followers 0
LF15

Engine flushing

3 posts in this topic

Hey guys, took the new R202 EX with the F150 Yamaha out today. When I got back I put the flush muffs on it and started the water. I then turned on the engine, however I panicked when I didn’t see any water coming from the pilot hole. I was terrified of overheating the engine so I turned it off. The muffs do let a lot of water escape but some SHOULD be going through the water intakes, right? Am I doing something wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites

You do not have to use the muffs anymore. Now, the motors came with the flush system. It is very simple, you have to connect the hose to motor and flush. I copied the link from Yamaha with  the info so that  you can see on page 61. Also I am including a link for a video... I hope this can help you!!

https://www.yamahapubs.com/outboard_om/LIT-18626-09-70.pdf

https://www.bing.com/videos/search?q=yamaha+f150+flush+connector&&view=detail&mid=51E49BE8C735B98B799C51E49BE8C735B98B799C&&FORM=VRDGAR

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joso, I really appreciate the info. I have been doing that static flush every time and my intention was going to be to do that as well as the running flush but like I said I sure got nervous when no water was coming out of the pilot hole. Great info and thanks again 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0